Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 5 військових поранені, один контужений – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військових немає, 5 поранені, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

Окрім цього, за його даними, ще один військовий внаслідок обстрілу був контужений.

Лисенко зазначив, що порушення режиму тиші зафіксовані на всіх напрямках, вчора у зоні бойових дій на Донбасі спостерігалося певне зростання бойової активності підтримуваних Росією бойовиків.

На Луганщині, за даними речника АТО, сім з усіх десяти випадків порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків були із застосуванням мінометів.

«Донецький напрямок. Найбільша бойова присутність ворога залишається на звичних гарячих точках минулих днів – в Луганському та Авдіївці, де бойовики широко застосовували міномети, гранатомети та кулемети великого калібру. Також ворог порушив перемир’я у Світлодарську та Верхньоторецькому», – сказав він.

Лисенко зазначив, що на маріупольському напрямку фіксується найбільше випадків порушення режиму припинення вогню сепаратистами, зокрема, на ділянках Талаківка-Широкине, Мар’їнка-Красногорівка і біля Старогнатівки.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах минулої доби села Спартак, Саханки, Трудівського і Старомихайлівки, території Донецького аеропорту. Сепаратисти угруповання «ЛНР» заявляють про чотири обстріли з боку українських військових, зокрема, звинувачують в обстрілах своїх позицій біля села Калинове.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з вересня, але він щоразу порушувався. Cторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG