Доступність посилання

ТОП новини

Оліфер: бойовики не пояснюють, чому блокують відкриття КПВВ у Золотому


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Бойовики з угруповання «ЛНР» не пояснюють причин блокування відкриття контрольного пункту в’їзду-виїзду в Золотому на Луганщині, повідомила речниця представника України в тристоронній контактній групі, колишнього президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер за підсумками засідання в Мінську.

«І в підгрупі з безпеки, і в гуманітарній підгрупі, і в контексті соціально-економічних проблем гостро стоїть питання відкриття КПВВ в Золотому. Представники ОРЛО, як і раніше, не дають чітких пояснень про причини блокування відкриття КПВВ. Україна вкотре на всіх рівнях підтвердила свою повну готовність до відновлення роботи цього пункту пропуску до 10 грудня 2016 року», – написала Оліфер у Facebook.

Як повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, на засіданні 7 грудня представники сепаратистів відмовилися відкривати КПВВ у Золотому 10 грудня, як про це домовилися на засіданні в Мінську 23 листопада.

«Наступний пункт, який показує «готовність» ОРДЛО виконувати свої обіцянки – відкриття КПВВ «Золоте». Минулого засідання вони клятвено обіцяли відкрити пункт перетину 10 грудня. Я запросила на обіцяне відкриття координатора Фріша, можливо, тоді б це прискорило процес, заблокований бойовиками з березня . Але... знову відмова його відкривати, невнятні пояснення, чому знову не відкривають», – заявила Геращенко.

В угрупованні «ЛНР» ситуацію не коментували.

Раніше на засіданні контактної групи в Мінську сторони домовлялися відкрити КПВВ у Золотому до 23 листопада, потім до 10 грудня.

31 березня цього року на Луганщині офіційно відкрили КПВВ «Золоте», але від моменту свого відкриття цей пункт пропуску пропрацював лише кілька годин через постійні обстріли. «Золоте» – єдиний автомобільний пункт пропуску на лінії розмежування у Луганській області.

XS
SM
MD
LG