Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісар Ган закликає якнайшвидше затвердити механізм припинення «безвізу»


Йоганнес Ган
Йоганнес Ган

Єврокомісар з питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган закликає Раду ЄС та Європарламент якнайшвидше затвердити механізм припинення безвізових режимів з третіми країнами.

«Грузія, Україна, візова лібералізація: вітаю домовленість щодо механізму припинення. Закликаю Раду ЄС та Європарламент вирішити це питання якомога швидше», – зазначив Ган 7 грудня у Twitter.

Напередодні Йоганнес Ган закликав ЄС знайти рішення для надання Україні та Грузії безвізового режиму.

У середу президент України Петро Порошенко повідомив про знайдення компромісу щодо механізму припинення безвізового режиму, від якого залежить початок дії «безвізу» для України і Грузії.

Раніше 7 грудня кореспондент Радіо Свобода у Брюсселі повідомив, що представники Європейського парламенту і Ради Євросоюзу досягли згоди щодо механізму припинення безвізового режиму. Подробиць він не навів, зустріч відбувалася за зачиненими дверима.

Президент Європейської ради Дональд Туск у листі до президента Європарламенту Мартіна Шульца закликав якнайшвидше домовитися про механізм припинення дії безвізового режиму, щоб надати обіцяний «безвіз» Україні і Грузії.

17 листопада Комітет постійних представників країн-членів Євросоюзу погодив скасування для громадян України шенгенських віз, необхідних для короткострокових поїздок, однак вирішив, що так званий «безвіз» запрацює лише після того, як у Брюсселі погодять механізм припинення дії такого режиму у випадку надзвичайних ситуацій.

Українська сторона неодноразово наголошувала, що Україна виконала всі умови, необхідні для запровадження «безвізу», і закликала Євросоюз невідкладно скасувати візи, виконавши своє зобов’язання.

XS
SM
MD
LG