Доступність посилання

ТОП новини

Новинський: прийму будь-яке рішення парламенту


Вадим Новинський
Вадим Новинський

Народний депутат України Вадим Новинський (фракція «Опозиційний блок») заявляє, що прийме будь-яке рішення парламенту щодо подання Генпрокуратури про притягнення його до кримінальної відповідальності.

«Я спокійно прийму будь-яке рішення Верховної Ради, бо я знаю, що правда на моєму боці», – сказав Новинський, виступаючи в парламенті.

Перед цим, у кулуарах, Новинський заявив, що, як і раніше, не має наміру залишати межі України.

«Куди мені втікати, тільки втечеш – одразу ж винен. Вони спеціально півроку мене до цього готували різними психологічними атаками, обшуками, заяви вищих посадових осіб, щоб я поїхав із країни, щоб можна було спокійно цю справу дофабрикувати й ухвалити відповідне рішення в суді», – сказав Новинський.

8 грудня Верховна Рада розглядає подання генерального прокурора Юрія Луценка про надання згоди на зняття з Новинського депутатської недоторканності.

Регламентний комітет Верховної Ради на засіданні 6 грудня визнав подання генпрокурора Юрія Луценка стосовно Вадима Новинського про притягнення його до кримінальної відповідальності недостатньо мотивованим, але все ж передав подання до парламенту. До Верховної Ради відповідне подання надійшло 4 листопада.

Від травня 2014 року Генпрокуратура проводить розслідування за фактом перевищення влади і службових повноважень високопосадовцями, зокрема Вадимом Новинським, при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ (Московського патріархату) Володимира Сабодана – Олександра Драбинка. Новинський підозрюється у співучасті. Депутат справу проти себе називає сфабрикованою.

XS
SM
MD
LG