Доступність посилання

ТОП новини

Холодницький закликає Онищенка приїхати і надати слідству інформацію щодо записів


«Заява Онищенка – це явка з повинною» – Ситник
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:56 0:00

«Заява Онищенка – це явка з повинною» – Ситник

Спеціалізований антикорупційний прокурор України Назар Холодницький закликає народного депутата України Олександра Онищенка («Воля народу»), надати слідству всю наявну в нього інформацію щодо можливого підкупу депутатів Верховної Ради. Як заявив Холодницький 8 грудня в Києві, слідство також чекає повернення Холодницького в Україну.

«Ми звертаємося вкотре: пане Онищенко, надайте всі записи для їх перевірки в рамках досудового слідства, а краще приїдьте, ми вас чекаємо. Для того, щоб уникнути спекуляцій і дозованого викиду інформації – треба все показати. Бо поки що ці його заяви сприймаються як заяви особи, яка є підозрюваною, переховується від слідства і будь-яким чином намагається, щоб про його злочин забули, викинути якусь брехливу необґрунтовану інформацію. Коли будуть повні записи, і ми зможемо їх дослідити, коли будуть проведені слідчі дії, тоді можна буде говорити про якісь результати. Поки що я, як прокурор, цим записам віри не йму», – сказав Холодницький.

Він додав, що Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом можливого підкупу депутатів Верховної Ради у зв’язку із заявами депутата Олександра Онищенка («Воля народу»). «Вчора було зареєстровано детективами, ми вже призначили процесуальних керівників – це провадження з приводу отримання хабарів депутатами, яке ми зараз будемо перевіряти», – сказав Холодницький.

Нещодавно Олександр Онищенко оприлюднив аудіозапис розмови з колегою по Верховній Раді Олесем Довгим про те, як йому уникнути покарання за корупційні злочини, Довгого він назвав «переговорником від президента». Довгий підтвердив факт зустрічей з Онищенком у Генуї та у Лондоні.

5 липня Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Онищенка. Тоді депутата в залі засідань Ради не було.

За даними НАБУ, Онищенко є фігурантом розслідування щодо реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Укргазвидобуванням». За даними бюро, сума, що фігурує у цій справі, – 3 мільярди гривень, з цього приводу уже затримані 12 людей. Онищенко називає звинувачення проти нього фіктивним.

XS
SM
MD
LG