Доступність посилання

ТОП новини

Група DCH Ярославського пропонує створити міжнародний консорціум для купівлі ОПЗ


Одеський припортовий завод
Одеський припортовий завод

Група DCH харківського бізнесмена Олександра Ярославського пропонує створити міжнародний консорціум з метою придбання Одеського припортового заводу (ОПЗ), повідомили в прес-службі групи.

«Незважаючи на те, що конкурс із продажу пакета акцій ОПЗ, призначений на 14 грудня не відбувся, група DCH підтверджує свою зацікавленість у придбанні цього активу. Оптимальною організаційно-правовою формою для цього ми вважаємо міжнародний консорціум», – йдеться в офіційній заяві групи.

При цьому у групі DCH заявили, що перебувають «в процесі переговорів з іншими зацікавленими бізнес-структурами, зокрема великими міжнародними банками».

6 грудня 2016 закінчився прийом заяв на конкурс з продажу акцій ОПЗ. У Фонді держмайна заявили, що заяв на участь у конкурсі від потенційних інвесторів не надійшло, хоча зацікавленість до підприємства виявили близько 10 потенційних покупців.

У липні у Фонді державного майна України заявили, що на участь у конкурсі з продажу Одеського припортового заводу не надійшло жодної заявки. Відтак, ФДМУ був змушений визнати конкурс таким, що не відбувся.

Вперше рішення про приватизацію припортового заводу ухвалили ще 1993 року, а перші торги відбулися 2009-го, проте завод досі перебуває в державній власності.

Одеський припортовий завод є одним із найбільших підприємств хімічної галузі як в Україні, так і в Європі. Кількість працівників перевищує 4 тисячі осіб. Він спеціалізується на виробництві та реалізації хімічної продукції – аміаку та карбаміду, а також перевантажує на експорт продукцію інших підприємств України та Росії.

XS
SM
MD
LG