Доступність посилання

ТОП новини

Електропостачання Донецької фільтрувальної станції відновлюють – директор Авдіївського коксохіму


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Ремонтні роботи з відновлення електроживлення Донецької фільтрувальної станції тривають, повідомив Радіо «Донбас.Реалії» генеральний директор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов. Він зазначив, що на місці аварії працюють дві бригади ремонтників. Вони отримали туди доступ разом із патрулями моніторингової місії ОБСЄ.

«Там працюють дві бригади. Чекаємо від них найближчим часом інформації. Сподіваємося, що пустять (воду – ред.) Зв’язку там практично немає. Але вони працюють, при чому, десь з 10-ї години ранку», – сказав Магомедов.

Однак, за повідомленням Донецької військово-цивільної адміністрації, воду жителі міста отримають не раніше суботи, оскільки для наповнення резервуарів фільтрувальної станції необхідний певний час.

Муса Магомедов також відзначив, що на даний момент ситуація з технічною водою на АКХЗ покращилась. Це дає можливість подавати тепло в будинки авдіївчан.

7 грудня була знеструмлена Донецька фільтрувальна станція, розташована на непідконтрольній Україні території. Внаслідок цього припинилось водопостачання Авдіївки (підконтрольна територія), частини Донецька та Ясинуватої (окупована територія). Через відсутність води зупинився Авдіївський коксохімічний завод, який подає тепло в систему опалення Авдіївки. За інформацією підприємства «Вода Донбасу» та Авдіївської військово-цивільної адміністрації, аварія на електролінії Донецької фільтрувальної станції сталась не через бойові дії.

XS
SM
MD
LG