Доступність посилання

ТОП новини

У Брюсселі почалися тристоронні переговори щодо газу – місія України при ЄС


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Брюсселі (Бельгія) розпочалися тристоронні переговори щодо газу у форматі ЄС-Україна-Росії, повідомляє місія України при Євросоюзі на сторінці у Facebook.

Керівник компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв сьогодні заявив, що критичної необхідності купувати газ у російської сторони нема, «ми просто не хочемо відкидати можливості мати ще іншого постачальника».
Він також наголосив, українська сторона «завжди готова купувати у «Газпрому» в разі, якщо вони будуть відповідати регулярним нормам газової торгівлі в Європі».

Раніше цього тижня українська компанія підтвердила готовність провести тристоронні переговори з газових питань із Євросоюзом та Росією.
Україна не купує газ безпосередньо з Росії уже понад рік – від 25 листопада 2015 року.

ЄС купує у Росії близько третини використовуваного газу, понад половина цього обсягу йде транзитом через Україну. Погіршення відносин між Москвою і Києвом збільшило потенціал для суперечок.

Віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович виступив як посередник між Росією і Україною у газових переговорах, намагаючись мінімізувати ризик перебоїв з поставками газу в Європу, особливо в зимовий період.

XS
SM
MD
LG