Доступність посилання

ТОП новини

Російська ФСБ затримала у Криму проукраїнського активіста – правозахисники


Табличка на будинку Володимира Балуха у Криму
Табличка на будинку Володимира Балуха у Криму

В анексованому Криму співробітниками російської ФСБ затримали проукраїнського активіста Володимира Балуха, повідомляє кореспондент Радіо Свобода з посиланням на Кримську правозахисну групу.

Російські силовики провели обшуки вдома у Балуха і його матері – у селищі Серебрянка Роздольненського району. Оперативники заявили, що знайшли на горищі 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Раніше Володимира Балуху у Криму засудили за образу російського поліцейського. Згідно з постановою суду, Балух під час проведення обшуку в будинку своєї цивільної дружини образив лейтенанта поліції. Причиною обшуку послужила заяву свідка, що Балух нібито зберігає в будинку викрадений автомобіль. Балух всі звинувачення свою адресу категорично заперечує, як і факт образи поліцейського.

У квітні 2014 року Росія анексувала український Крим. Київ і Захід не визнають цього і вважають півострів й надалі українською територією.

МЗС України неодноразово висловлювало занепокоєння переслідуваннями українських громадян в анексованому Криму і закликало припинити тиск. Також МЗС зверталося до міжнародної спільноти із закликом застосувати всі можливі види правового і політичного тиску на Росію з метою припинення нею тоталітарних методів придушення прав людини і свободи слова.

XS
SM
MD
LG