Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі вимагають покарання за жорстоке поводження з тваринами


Пікет проти жорстокого поводження з тваринами у Дніпрі, 9 грудня 2016 року
Пікет проти жорстокого поводження з тваринами у Дніпрі, 9 грудня 2016 року

У Дніпрі активісти 9 грудня пікетували міськраду, вимагаючи покарання за жорстоке поводження з тваринами. В акції взяли участь півсотні волонтерів, які опікуються тваринами.

За словами активістів, мета заходу – підтримка регуляторних актів про більш жорстке покарання за жорстоке поводження з тваринами. З собою волонтери привели тварин, яких свого часу підібрали на вулиці.

«Нас влаштували б хоча б якісь заходи, щоб людей хоч якось почали карати. Якщо одну людину покарають, інша вже замислиться. На практиці через жорстокість у поводженні з тваринами був лише один випадок кримінальної відповідальності – у Києві чоловіка ув’язнили, але там був дуже резонансний випадок. У нас у Дніпрі щодня калічать тварин. У нашому притулку постійно з’являються трилапі собаки, собаки з виколотими очима... І нічого», – каже учасниця мітингу, волонтерка Марина Болоховець.

Водночас помічник заступника міського голови Михайла Лисенка Антон Андрієнко заявив, що підтримує вимоги протестувальників, але «посилення кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами – це повноваження Верховної Ради» .

«Проте, наголошую, що це не перекладання відповідальності. Михайло Лисенко ще у вересні зареєстрував проект рішення міської ради про затвердження Правил поводження з тваринами. Наразі цей проект проходить повну процедуру через Київ, бо є регуляторним актом. Тож, вже скоро місто отримає сучасні прави», – заявив Андрієнко.

На початку листопада активісти у Києві пікетували Адміністрацію президента з вимогою захистити безпритульних тварин.

XS
SM
MD
LG