Доступність посилання

ТОП новини

США відправляють додатково у Сирію 200 військовослужбовців – Картер


Ештон Картер
Ештон Картер

Сполучені Штати відправлять додатково 200 своїх військовослужбовців в Сирію, щоб допомогти курдським і арабським повстанцям у звільненні міста Ракка від бойовиків угруповання «Ісламська держава», повідомив 10 грудня міністр оборони США Ештон Картер в столиці Бахрейну Манамі на конференції з питань безпеки на Близькому Сході.

За його словами, серед цих 200 військових будуть зокрема тренери сил спеціального призначення, консультанти, команди з розмінування та знешкодження боєприпасів. Ці військові приєднаються до 300 сецпризначенців, які вже перебувають в Сирії для консультування місцевих сирійських сил з бойових питань.

Картер також додав, що Росія, яка веде повітряну кампанію на підтримку президента Сирії Башара Асада з вересня 2015 року, «лише загострила громадянську війну і продовжила страждання сирійського народу».

Заява Картера з’явилася після того, як сирійські військові літаки завдали серію ударів по останніх, утримуваних повстанцями, районах Алеппо.

Сьогодні у Женеві мають відбутися переговори американської сторони з російською з метою спробувати припинити бої в Алеппо до «абсолютної і цілковитої його руйнації», сказав держсекретар США Джон Керрі.

XS
SM
MD
LG