Доступність посилання

ТОП новини

ФСБ в окупованому Криму продовжила слідство у справі Умерова «в минуле» – Полозов


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров отримав повідомлення про продовження терміну попереднього слідства у кримінальній справі проти нього до 12 лютого.

«Сьогодні, в День прав людини, отримав з ФСБ повідомлення про те, що термін попереднього слідства в моій кримінальній справі продовжений до 12 лютого 2016 року... 2016-го, саме так і написано», – повідомив Умеров у Facebook.

На цю ж помилку вказав і російський адвокат Микола Полозов, який захищає інтереси кримськотатарського активіста.

«Слідчий ФСБ в Криму, який хоче мене незаконно допитати, «продовжив» термін слідства у справі Ільмі Умерова назад у минуле до 12.02.2016», – відзначив Полозов у Twitter.

12 травня тодішня російський прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила, що слідчі ФСБ порушили проти Ільмі Умерова кримінальну справу за статтею про екстремізм.

Затримання, обшук і порушення кримінальної справи, тримання в психіатричній лікарні для проведення примусової судово-психіатричної експертизи відомого учасника національно-визвольного руху кримських татар, заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова викликало сильний громадський і міжнародний резонанс.

XS
SM
MD
LG