Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі запрацювала волонтерська «фабрика святого Миколая»


У суботу, 10 грудня, в Дніпрі відкрилася «фабрика святого Миколая». Молоді люди-волонтери, одягши новорічні шапочки, почали фасувати перші подарунки до дня святого Миколая дітям із родин, що потребують підтримки.

За словами координатора акції Ніни Медведєвої, загалом цього року волонтери в рамках традиційної акції «Миколай про тебе не забуде» мають привітати півтори тисячі хлопчиків та дівчаток – дітей бійців АТО, переселенців з Донбасу та Криму, а також дітей із малозабезпечених родин.

Цього року в ролі «миколайчиків» пробують себе волонтери, які опікуються армією, їхні діти, а також члени байк-клубу та інші активісти.

Як зазначила Ніна Медведєва, до кожного подарунку входить три обов’язкові складові: щось із канцтоварів, іграшка і солодощі. Волонтери, фасуючи мішечки, намагаються врахувати вік, стать і можливі зацікавлення дитини. Наразі «помічники Миколая» мають кілька сотень пакунків солодощів та іграшок, а небайдужі дніпряни приносять ще.

Нагальна потреба, за словами «миколайчиків», є в подарунках для хлопчиків – конструкторах, спортивному інвентарі, іграшках, що розвивають логіку.

«Плануємо скласти й розвезти півтори тисячі пакунків, а там – як вийде. Торік ми планували тисячу, а зробили більше. Цього року сподіваємось, що теж буде так», – сказала Радіо Свобода координаторка «фабрики Миколая» Ніна Медвєдєва.

Поки одні волонтери формують дітям пакунки, намагаючись розподілити книги, іграшки, канцелярські товари та солодощі, вже принесені небайдужими дніпрянами, інші ведуть збір того, що можна покласти в «миколайчики». Волонтери не приймають грошових пожертв, лише речі, які можуть стати подарунками для дітей.

Адреси дітей, які потребують допомоги, волонтери дізнавались у соціальних службах, у школах, від знайомих родин, що опинились у скруті. Розвозити пакунки по домівках дітей «помічники Миколая» будуть 19 грудня.

Вперше акція «Миколай про тебе не забуде!» відбулася у Львові, згодом ідею підхопили інші міста України та сусідньої Польщі.

XS
SM
MD
LG