Доступність посилання

ТОП новини

Курдське угруповання взяло відповідальність за вибухи в Стамбулі


Стамбул, 10 грудня 2016 року
Стамбул, 10 грудня 2016 року

Угруповання курдських бойовиків «Соколи свободи Курдистану», відоме також як «Яструби визволення Курдистану», взяло на себе відповідальність за вибухи у Стамбулі.

Про це йдеться у заяві організації, яка є розкольницьким крилом забороненого в Туреччині збройного сепаратистського угруповання «Робітнича партія Курдистану», відомого за курдським скороченням PKK.

10 грудня пізно ввечері у центрі Стамбула прогримів вибух біля футбольного стадіону Vodafone Arena. Як повідомила поліція, вибух від підірваного авто був спрямований проти автобуса зі спецпризначенцями. Через менш ніж хвилину пролунав іще один вибух – в парку, неподалік стадіону, його скоїв смертник. Обидва вибухи сталися через дві години після завершення матчу чемпіонату Туреччини, в якому зустрічалися команди «Бешикташ» і «Бурсаспор».

Унаслідок цих вибухів загинули 38 людей, ще 166 поранені, у Туреччині оголосили національний день жалоби. Як заявив міністр внутрішніх справ Туреччини Сюлейман Сойлу, серед загиблих – 30 поліцейських. Він також додав, що 13 підозрюваних були затримані.

XS
SM
MD
LG