Доступність посилання

ТОП новини

Зубко: вибори в об’єднаних територіальних громадах проходять спокійно


Геннадій Зубко
Геннадій Зубко

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявляє, що вибори в об’єднаних територіальних громадах проходять спокійно.

«Сьогодні 42 політичні партії з 400 долучилися до виборчого процесу і навіть ті, хто критикував процес децентралізації, активно агітують. Після 18 грудня в Україні буде 25% громад, які об’єдналися», – сказав Зубко, якого цитує прес-служба Кабміну.

11 грудня в Україні обирають органи місцевої влади у 41 об’єднаній територіальній громаді в 13 областях (3 – міські, 13 – селищних і 25 – сільських громад). Голосують жителі територіальних громад Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Чернівецької та Чернігівської областей.

За виборчим процесом стежать спостерігачі громадянської мережі «Опора». Вони повідомляли, що, зокрема, у Вінницькій області на виборчій дільниці №051175 у населеному пункті Шпиків (Тульчинська міська громада), був зафіксований факт видачі виборцю бюлетеня без пред’явлення паспорта.

На наступних виборах 18 грудня очікується явка у 1,8 мільйона виборців, вибори пройдуть у 143 ОТГ у 22 областях України.

Влада в Україні заявляє про намір впровадити реформу децентралізації, яка супроводжується передачею значних повноважень та фінансових ресурсів від органів державної влади – органам місцевого самоврядування.

XS
SM
MD
LG