Доступність посилання

ТОП новини

У Придністров’ї заявляють про високу явку виборців


Голосування в Придністровʼї, 11 грудня
Голосування в Придністровʼї, 11 грудня

Влада невизнаного Придністровʼя заявляє про високу явку виборців на виборах нового лідера сепаратистського регіону Молдови.

Опитування показали, що нинішній лідер регіону Євген Шевчук є одним з провідних кандидатів, а також Вадим Красносельський, який пішов у відставку з посади голови Верховної ради регіону.

Виборча комісія повідомила, що явка виборців становить близько 60 відсотків виборців. Офіційне інформаційне агентство новин повідомило, що попередні результати не будуть оприлюднені до 12 грудня.

Кількість виборців невідома, але населення території – близько 500 тисяч людей, за даними уряду Молдови.

Якщо жоден з кандидатів не отримає щонайменше 50 відсотків голосів виборців, буде проводитися другий тур виборів.

Переважно російськомовний регіон Придністров’я оголосив про свою незалежність від Молдови в 1990 році. Нетривала війна велася між молдавськими військами і сепаратистами Придністров’я 1992-93 роках, тоді кілька сотень людей загинули з обох сторін.

У Придністров’ї в радянські часи базувалася 14-а армія СРСР, а потім Збройних сил Росії. Після війни Кишинів втратив контроль над цим регіоном. У тій війні на боці сепаратистів взяли участь окремі бійці й цілі підрозділи й частини російської армії зі своїм озброєнням і бойовою технікою. Самопроголошеної «незалежності» Придністров’я не визнав ніхто у світі.

XS
SM
MD
LG