Доступність посилання

ТОП новини

Ґрібаускайте: реформам в Україні перешкоджає не тільки війна, а й корупція


Даля Ґрібаускайте і Петро Порошенко, Київ, 12 грудня 2016 року
Даля Ґрібаускайте і Петро Порошенко, Київ, 12 грудня 2016 року

Президент Литви Даля Ґрібаускайте заявила, що Україна за останні два роки здійснила більше реформ, ніж за попередні два десятиліття, але швидшій євроінтеграції і розбудові держави перешкоджає не тільки війна, але й корупція.

«Політики і підприємці мають усвідомити, що майбутнє країни важливіше за їхній персональний добробут», – сказала вона в перебігу візиту до Києва, як інформує прес-служба президента Литви.

За словами Ґрібаускайте, литовські експерти вже надали Україні допомогу в різних галузях, і Литва готова поділитися з українцями і досвідом боротьби з корупцією.

Після зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Києві голова литовської держави наголосила, що Литва не схиляється під геополітичними вітрами і завжди була, є і буде разом із українським народом і буде підтримувати європейський шлях України.

Крім того, додала Даля Ґрібаускайте, Вільнюс рішуче виступає за якнайшвидшу ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною і Європейським союзом і за продовження санкцій щодо Росії до повного виконання мінських домовленостей.

Президент Литви перебуває в Україні з робочим візитом, у перебігу якого вона зустрілася з президентом України і також була підписана низка документів про розширення двосторонньої співпраці.

Серед заходів під час візиту – також українсько-литовський бізнес-форум, у якому взяли участь 200 підприємців із обох країн.

Для Литви Україна є важливим економічним партнером. Минулого року обсяг торгівлі між двома країнами склав 840 мільйонів євро.

XS
SM
MD
LG