Доступність посилання

ТОП новини

У Туреччині повідомили про вже 235 затриманих за «терористичну пропаганду»


На місці вибуху у Стамбулі, фото 10 грудня 2016 року
На місці вибуху у Стамбулі, фото 10 грудня 2016 року

Міністерство внутрішніх справ Туреччини повідомило, що поліція затримала 235 людей за підозрою в «поширенні терористичної пропаганди» і діяльності на користь забороненого збройного сепаратистського угруповання турецьких курдів «Робітнича партія Курдистану».

За повідомленням, операція відбулася в 11 провінціях країни з загалом 81.

Серед затриманих є члени Народно-демократичної партії, повідомили в МВС. Ця партія представляє інтереси турецьких курдів.

Затримання відбулися після того, як відповідальність за вибухи біля стадіону у Стамбулі в суботу, внаслідок яких загинули 44 людини, взяло на себе курдське угруповання «Соколи свободи Курдистану», відоме також як «Яструби визволення Курдистану». Цю організацію вважають радикальним розкольницьким крилом угруповання «Робітнича партія Курдистану».

Також після цієї заяви про відповідальність турецька бойова авіація здійснила повітряні удари по об’єктах «Робітничої партії Курдистану» в горах на півночі сусіднього Іраку, повідомили турецькі військові.

Керівники Народно-демократичної партії, другої найбільшої опозиційної до влади сили в турецькому парламенті, вже перебувають за ґратами в очікуванні на суд за звинуваченнями у зв’язках із «Робітничою партією Курдистану». Це угруповання визнане терористичним у самій Туреччині, а також у Європейському союзі, у США й низці інших країн.

XS
SM
MD
LG