Доступність посилання

ТОП новини

На Запоріжжі на виборах голів об’єднаних громад перемогли працівники органів місцевого самоврядування


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

На перших виборах голів та депутатів у п’яти об’єднаних сільських громадах Запорізької області, що відбулися в неділю, перемагають позапартійні самовисуванці і працівники органів місцевого самоврядування, свідчать результати і дані активістів.

4 з 5 новообраних голів, за даними ОДА, є позапартійними самовисуванцями. У Біленьківській об’єднаній територіальній громаді Запорізького району перемогу здобула позапартійна Світлана Зачепило, у Ботієвській Приазовського – позапартійний Микола Чубуклієв, Малотокмачанській Оріхівського району – член партії «Наш край» Анатолій Малахатка, Таврійській Оріхівського району – позапартійний Микола Свириденко, Остриківській Токмацького району – позапартійна Наталія Івашина.

Також, як повідомили представники громадської мережі «Опора», обрані голови об’єднаних територіальних громад є чинними працівниками місцевих органів самоврядування.

«Переважно це люди, які обіймали певні посади. Стосовно Наталі Івашиної (Остриківська громада), то вона обіймала посаду в сільській раді, якщо не помиляюсь, секретаря. Микола Чубуклієв (Ботієвська громада) – це нинішній Ботієвський голова сільради. Світлана Зачепило (Біленьківська громада) – це багаторічний голова Лісогірської сільської ради Запорізького району. І Анатолій Малахатка (Малотокмачанська громада) – це чинний Малотокмачанський сільський голова», – розповів координатор громадського спостереження «Опори» за виборами в Запорізькій області Дмитро Арабаджиєв.

Суттєвих порушень виборчого процесу в регіоні представники громадянської мережі «Опора» не зафіксували.

За даними прес-служби Запорізької ОДА, явка виборців коливалася від 35,8% у Біленьківській об’єднаній територіальній громаді Запорізького району до 64% в Остриківській Токмацького району.

Середня явка виборців в області, за даними «Опори», склала 42,77%. Аналогічний показник на місцевих виборах 2015 року в регіоні становив 44,5%.

Наступної неділі, 18 грудня, перші вибори голів відбудуться ще в чотирьох об’єднаних територіальних громадах регіону.

У неділю, 11 грудня, в Україні обирали органи місцевої влади в 41 об’єднаній територіальній громаді в 13 областях (3 міських, 13 селищних і 25 сільських громад).

XS
SM
MD
LG