Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс розгляд скарги на арешт Єфремова на 20 грудня


Апеляційний суд Києва почав розгляд скарги щодо запобіжного заходу для колишнього керівника парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова і відклав його на 20 грудня, щоб прокуратура і суд могли ознайомитися з додатковими матеріалами.

Причиною стали доповнення до скарги на рішення Печерського районного суду щодо утримання Олександра Єфремова під вартою.

Крім того, Апеляційний суд розглянув скаргу адвокатів Єфремова щодо формулювання, яке містилось в ухвалі Печерського районного суду від 26 вересня. За словами адвоката Олександра Мельникова, у ньому були свідчення «потерпілих», яких немає у справі. Незважаючи на те, що в суді першої інстанції ці записи назвали «опискою», адвокат звернувся до Апеляційного суду за роз’ясненнями, адже це, за його словами, порушення закону.

«Якщо суд каже, що він при ухваленні рішення про продовження запобіжного заходу, враховуючи свідчення, які йому надав прокурор та які містяться у свідченнях свідків й так званих потерпілих, то він знає, що він вказав. Про яких потерпілих йде мова? Так я й поставив питання в своєму проханні про роз’яснення рішення», – сказав захисник колишнього очільника Партії регіонів.

За словами прокурора у справі Павла Кожухівського, ніяких протоколів зі свідченнями потерпілих вони не надавали. Апеляційний суд не задовольнив скаргу сторони захисту. Повну аргументацію рішення сторони почують 19 грудня.

Розгляд справи розпочався з запізненням на п’ять годин – судді були зайняті в інших справах.

24 листопада Печерський районний суд продовжив арешт колишнього депутата Верховної Ради та керівника фракції Партії регіонів Олександра Єфремова до 22 січня 2017 року.

30 липня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про затримання Олександра Єфремова, якого прокуратура підозрює у причетності до створення угруповання «ЛНР», дій із метою зміни меж території України та заволодіння майном «Луганськвугілля». Сам Єфремов усі звинувачення на свою адресу відкидає.

XS
SM
MD
LG