Доступність посилання

ТОП новини

Минулої доби внаслідок бойових дій на Донбасі поранені 4 військових – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу в результаті бойових дій на Донбасі поранені четверо українських військових, загиблих немає, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

Він також додав, що близько півночі один співробітник Державної прикордонної служби зазнав легкого поранення в результаті обстрілу КПВВ «Станиця Луганська».

Лисенко зазначив, що минулої доби бойовики знизили кількість обстрілів по всій лінії зіткнення майже втричі – з 42 обстрілів за 12 грудня до 15 за минулу добу.

При цьому речник АТО зазначив, що порушення режиму тиші були зафіксовані на всіх напрямках, зокрема, на луганському напрямку бойовики застосували міномети калібру 82 та 120 міліметри поблизу Кримського та Новоолександрівки, а біля Станиці Луганської застосовували легке озброєння.

На донецькому напрямку мінометні обстріли були біля Авдіївки і селища Луганське, а на маріупольському напрямку досі фіксується артилерійський вогонь з боку сепаратистів, зокрема біля Широкина та Бердянського, додав Лисенко.

В угрупованні «ДНР» звинуватили українських військових в обстрілах, зокрема околиць Донецька, сіл Спартак, Саханка і Сергіївка. Луганські сепаратисти заявляють про два обстріли з боку українських військових минулої доби.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG