Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: скайп-конференція щодо звільнення заручників не відбулася, є пропозиція провести її 15 грудня


Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко заявляє, що скайп-конференція гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі з питання звільнення заручників сьогодні не відбулася, однак пропонується провести її 15 грудня.

«ОБСЄ погодилися з необхідністю такої конференції, очікуємо досі відповіді від інших учасників. Сьогодні скайп-конференція не відбулася, ми пропонуємо провести її в четвер, узгодити всі позиції, знайти компроміс, звільнити людей», – написала Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

«Якщо є бажання звільнити людей – буде і час на скайп-конференцію, це очевидно», – додала вона.

За словами Геращенко, українська сторона зробила пропозицію передати 228 тих, кого «запитували в ОРДЛО, і негайно забрати всіх, кого підтверджує ОРДЛО».

Вона також наголосила, що мета конференції – звільнення полонених, щоб «до новорічних свят були вдома люди по обидва боки лінії зіткнення».

За даними СБУ, у полоні бойовиків перебувають 108 громадян України, безвісти зниклими вважають 495 людей, з яких 135 – військовослужбовці і співробітники правоохоронних органів. Звільнення заручників є однією з умов Мінських угод.

XS
SM
MD
LG