Доступність посилання

ТОП новини

«АрселорМіттал Кривий Ріг» завдала державі збитків у понад 850 тисяч гривень – прокуратура


«ArcelorMittal Кривий Ріг» (колишня «Криворіжсталь»)
«ArcelorMittal Кривий Ріг» (колишня «Криворіжсталь»)

Компанія «АрселорМіттал Кривий Ріг» (колишня «Криворіжсталь») завдала державі збитків на понад 850 тисяч гривень збитків. Про це повідомили в прес-службі прокуратури в Дніпропетровській області.

За даними відомства, слідство встановило, що упродовж першого півріччя 2016 року на під’їзних коліях комбінату сталося 8 транспортних інцидентів, які «створили небезпеку настання тяжких наслідків, таких, як аварії, перерви у роботі транспорту, та завдали матеріальну шкоду ПАТ «Укрзалізниця» на суму понад 850 тисяч гривень».

Також, як зазначили в обласній прокуратурі, упродовж року на залізничних під’їзних коліях підприємства через порушення працівниками правил безпеки «систематично відбувалися сходи вагонів». Ці факти приховувались посадовцями комбінату, стверджують в прокуратурі, уточнюючи, що за рік сталось сходження з рейок 139 вагонів.

У прокуратурі заявили, що кримінальне провадження за цими фактами буде скероване до суду.

Водночас у ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» у відповідь на інформаційний запит Радіо Свобода щодо ситуації повідомили, що усі пошкоджені вагони були відремонтовані коштом «АрселорМіттал Кривий Ріг» і повернені справними «Укрзалізниці».

«Безпосередньо сходження вагонів не спричинило жодних інших наслідків, окрім, в основному, огляду колісних пар безпосередньо цих вагонів, оскільки встановлена швидкість руху вагонів на підприємстві не більше ніж 15 км/год», – мовиться у коментарі комбінату.

На підприємстві, у свою чергу, заявили, що зазнали збитків через «неякісні послуги «Укрзалізниці», які оцінюють в понад 200 тисяч гривень.

Цю заяву в «Укрзалізниці» поки не коментували.

XS
SM
MD
LG