Доступність посилання

ТОП новини

МВС уклало угоду про стратегічну й оперативну співпрацю з Європолом


Будівля Європолу в Гаазі, архівне фото
Будівля Європолу в Гаазі, архівне фото

Міністерство внутрішніх справ України уклало угоду про стратегічну й оперативну співпрацю з Європейським управлінням поліції, повідомила пресова служба МВС.

Її підписав із українського боку міністр Арсен Аваков у перебігу робочого візиту до Нідерландів, мовиться в повідомленні.

Укладення угоди дасть можливість українським правоохоронцям брати участь у спільних поліцейських заходах разом із європейськими колегами, здійснювати обмін і аналіз оперативної інформації та встановлювати місце перебування злочинців, що перебувають у розшуку; крім того, це дозволить створювати міжнародні спільні слідчі групи, повідомили в міністерстві.

Українська сторона також готова надати доступ до своїх баз даних, які будуть цікаві Європолові для співробітництва. Це, насамперед, надасть можливість відпрацьовувати масштабні спільні операції боротьби з організованою злочинністю.

Національним контактним пунктом у взаємодії з Європолом із українського боку визначено Національну поліцію.

Європол – правоохоронний орган Європейського союзу, що здійснює аналітичну, технічну та фінансову підтримку партнерів у сфері попередження та боротьби з тяжкими міжнародними злочинами і тероризмом.

XS
SM
MD
LG