Доступність посилання

ТОП новини

Франція: Асад за підтримки Росії веде війну проти сирійського народу


Прем’єр-міністр Франції Бернар Казнев
Прем’єр-міністр Франції Бернар Казнев

Прем’єр-міністр Франції Бернар Казнев назвав «варварством» дії підтримуваного Росією сирійського режиму. Про це він заявив 14 грудня у зверненні до нижньої палати парламенту Франції – Національних зборів.

«Ми не миритимемося з тим, що бомбардування і бойові дії сягають такого рівня варварства. Це насправді тотальна війна. Тотальна війна, оголошена режимом Башара Асада за підтримки Росії проти свого власного народу», – наголосив французький прем’єр.

В ООН раніше 14 грудня заявили, що влада Сирії і її союзники Росія та Іран майже напевно порушили міжнародне право і, можливо, також скоїли воєнні злочини, поновивши важкі удари по цивільному населенню східної частини міста Алеппо.

За повідомленнями, оголошене з вечора у вівторок перемир’я навколо ще підконтрольної повстанцям невеликої частини східного Алеппо, про яке повстанці домовилися за посередництва Росії і Туреччини, протрималося менш ніж 12 годин, і планована евакуація так і не встигла початися, коли бойові дії – артилерійські обстріли, повітряні удари і наземні бої – спалахнули з новою силою.

Міністерство оборони Росії заявило, що перемир’я зірвали самі повстанці. Натомість у Туреччині президент Реджеп Тайїп Ердоган звинуватив у зриві домовленості сирійські урядові сили, а міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу склав вину за зрив і на урядові сили Сирії, і на їхніх союзників – військові загони з Ірану і підтримувані Іраном проурядові шиїтські ополчення.

XS
SM
MD
LG