Доступність посилання

ТОП новини

Коболєв: «Нафтогаз» не має наміру купувати газ у «Газпрому» без додаткової угоди


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Компанія «Нафтогаз України» не має наміру відновлювати купівлю газу в російської компанії «Газпром» до кінця опалювального сезону без підписання додаткової угоди. Про це заявив голова правління «Нафтогазу України» Андрій Коболєв.

«Якщо російські колеги не приймуть стандартні умови контракту (підпишуть додаткову угоду), то, швидше за все, до кінця зими ми не будемо в «Газпрому» закуповувати газ і будемо чекати на рішення Стокгольмського арбітражу», – сказав він.

9 грудня у Брюсселі проходила тристоронньою зустріч у форматі Україна-ЄС-Росія щодо відновлення постачання російського газу до України. Під час переговорів сторонам не вдалося досягти домовленостей.

Україна не купує газ безпосередньо з Росії уже понад рік – від 25 листопада 2015 року.

ЄС купує у Росії близько третини використовуваного газу, понад половина цього обсягу йде транзитом через Україну. Погіршення відносин між Москвою і Києвом збільшило потенціал для суперечок.

Віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович виступив як посередник між Росією і Україною у газових переговорах, намагаючись мінімізувати ризик перебоїв з поставками газу в Європу, особливо в зимовий період.

XS
SM
MD
LG