Доступність посилання

ТОП новини

В анексованому Сімферополі на ринку «Привоз» затримали щонайменше 5 людей – адвокат


Еміль Курбедінов
Еміль Курбедінов

В анексованому Криму у Сімферополі на ринку «Привоз» затримали щонайменше п’ять людей. Про це на своїй сторінці в Facebook написав кримський адвокат Еміль Курбедінов.

За інформацією адвоката, на ринку «Привоз» знову проводяться рейди щодомусульман і людей з українським паспортом.
«Певне, знову будуть звозити в центр з протидії екстремізму і знімати відбитки і проводити інші заходи. Неодноразово проводилися такі спецоперації в Криму з істотними порушеннями прав людини», – написав Курбедінов

Журналіст російського бюро Радіо Свобода також повідомляє про затримання у Сімферополі.

Силовики анексованого Криму наразі цю інформацію не коментують.
Після анексії Криму Росією на півострові почастішали обшуки в будинках кримських татар, мечетях, людей переслідують за релігійними мотивами, зазначають представники Меджлісу і правозахисники. Однак російська влада півострова і Кремль це заперечують.

Сьогодні міжнародна правозахисна організація Amnesty International звинуватила Росію в систематичному переслідуванні кримськотатарської громади з моменту анексії півострова в 2014 році.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG