Доступність посилання

ТОП новини

Генасамблея ООН має намір розглянути резолюцію про права людини у Криму 19 грудня


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна асамблея Організації Об’єднаних Націй має намір розглянути резолюцію про прав людини в анексованому Росією Криму наступного понеділка.

«Голосування стосовно українського проекту резолюції щодо Криму в Генеральній асамблеї ООН заплановано на 19 грудня», – зазначається в повідомленні в twitter-і української місії в ООН.

Як повідомила агентству «Кримські новини» речниця МЗС України Мар’яна Беца, «ця резолюція – дуже важливий документ, який чітко говорить про те, що російська влада є окупаційною на території Криму, там здійснюються грубі порушення прав людини».

В рамках засідання Третього комітету Генеральної асамблеї ООН 15 листопада було схвалено проект резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь (Україна)», ініційований Україною. Вперше в документах ООН Росія була названа «окупантом-державою», а Крим і Севастополь – «тимчасово окупованою територією».

Сьогодні міжнародна правозахисна організація Amnesty International звинуватила Росію в систематичному переслідуванні кримськотатарської громади з моменту анексії півострова в 2014 році.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG