Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман привітав рішення ЄС продовжити санкції щодо Росії


Володимир Гройсман, архівне фото
Володимир Гройсман, архівне фото

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман привітав рішення Європейської ради (саміту ЄС) продовжити секторальні санкції проти Росії на наступні 6 місяців.

«Європейська спільнота правильно реагує на злочини агресора, який повинен відповідати за свої антиукраїнські дії. Дякуємо за підтримку!» – написав він у фейсбуці.

Раніше в четвер керівники держав і урядів країн Європейського союзу на саміті у Брюсселі домовилися продовжити ще на шість місяців головний пакет економічних санкцій проти Росії через її агресію проти України, повідомили дипломати ЄС. Офіційне рішення буде оформлене і оприлюднене наступними днями.

Чинність цього пакета санкцій, найболючішого для Росії, мала б закінчитися 31 січня наступного року.

Починаючи з 2014 року, Захід у кілька етапів запровадив у зв’язку з дестабілізацією України і агресією Росії проти неї у Криму, а потім на Донбасі кілька пакетів санкцій. Вони стосуються головним чином російських фізичних і юридичних осіб, а також осіб та інституцій із лав донбаських і кримських сепаратистів і представників колишнього керівництва України. Крім того, санкції накладені й на деякі галузі економіки Росії.

XS
SM
MD
LG