Доступність посилання

ТОП новини

Росія причетна до воєнних злочинів у Сирії – сирійські організації


Акція протесту під російським посольством у Києві, 15 грудня 2016 року
Акція протесту під російським посольством у Києві, 15 грудня 2016 року

Чотири сирійські організації звинуватили Росію в скоєнні або співучасті у воєнних злочинах у Сирії. Автори звернення до Незалежної міжнародної комісії з розслідування подій у Сирії заявляють, що російські повітряні удари в районі Алеппо вбили 1207 мирних жителів, серед яких 380 дітей.

У листі, отриманому інформаційними агенціями 15 грудня, перераховані 304 імовірних напади, скоєні в Алеппо переважно в період з липня по грудень 2016 року. «Докази ясно вказують на те, що Росія вчиняла або була причетна до воєнних злочинів у Сирії», – стверджують автори звернення.

Лист підписаний Сирійським пошуково-рятувальним загоном цивільної оборони, більше відомим як «Білі шоломи», Сирійською мережею з прав людини, Незалежною лікарською асоціацією та Центром документації порушень.

У листі ці організації запропонували надати комісії ООН докази та іншу інформацію для надання допомоги в розслідуванні та «ідентифікації підозрюваних у злочинах».

З боку російської місії в ООН ще не було жодної реакції на це звернення. Москва заявила, що зупинила повітряні удари в Алеппо в середині жовтня.

XS
SM
MD
LG