Доступність посилання

ТОП новини

НБУ визнав неплатоспроможним ще один банк


Національний банку України відніс «Інвестбанк» до категорії неплатоспроможних. Як йдеться в повідомленні на сайті НБУ, таке рішення правління Нацбанку ухвалило 15 грудня. Після віднесення цього банку до категорії проблемних раніше акціонери фінустанови не вжили достатніх заходів для приведення розміру статутного капіталу у відповідність до вимог законодавства, заявили в НБУ.

«У зв’язку з цим статутний капітал «Інвестбанку» на 15 грудня 2016 року не відповідав вимогам законодавства щодо мінімального розміру статутного капіталу у 120 мільйонів гривень, який банки зобов’язані були забезпечити до 17 червня 2016 року», – йдеться в повідомленні НБУ 16 грудня.

Як заявили в НБУ, 98% вкладників «Інвестбанку» отримають свої вклади в повному обсязі: їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму в 200 тисяч гривень.

За даними Нацбанку, станом на 7 червня цього року основними власниками «Інвестбанку» були громадяни України Олексій Котковський, Олександр Незвінський, Тамара Незвінська і ТОВ «Баб-Інвест».

Останнім часом НБУ декілька разів ухвалював рішення про визнання банків неплатоспроможними, зокрема цього місяця таке рішення ухвалили щодо «Банку Траст», минулого – щодо «Артем-банку».

XS
SM
MD
LG