Доступність посилання

ТОП новини

«Опора»: найчастіше кандидати на місцевих виборах 18 грудня порушували правила ведення агітації


У громадянській мережі «Опора» заявляють, що основними порушеннями з боку кандидатів на місцевих виборах, голосування на яких призначене на 18 грудня, є недотримання правил ведення передвиборчої агітації.

Як повідомляють в «Опорі», також фіксувалися окремі випадки використання з агітаційною метою соціальних програм та проектів, публічної підтримки посадовими особами суб’єктів виборчого процесу.

Спостерігачі зазначають, що особливістю цієї кампанії є те, що найзапекліша передвиборча боротьба розгорнулася у міських ОТГ, де за посади голів змагаються чинні міські голови і керівники райдержадміністрацій.

«Незважаючи на те, що кандидати проявили високий рівень активності на етапі реєстрації, переважна їх більшість так і не розпочали публічних агітаційних кампаній. Втім, протягом останніх двох тижнів перед днем голосування спостерігачі «Опори» фіксують постійне нарощування темпів агітаційної кампанії на місцях», – зазначає координатор виборчих програм мережі «Опора» Ольга Айвазовська.

В «Опорі» зазначають, що особливістю місцевих виборів в ОТГ, порівняно з парламентською та президентською виборчими кампаніями, є те, що найпоширенішим видом агітації стала пряма робота з виборцями – зустрічі в трудових колективах, навчальних закладах, будинках культури, вуличні збори, кампанії «від дверей до дверей».

18 грудня у 144 об’єднаних територіальних громадах українці обиратимуть органи місцевої влади. Виборці обиратимуть 76 сільських голів, селищних голів – 46, міських голів – 21, а також відповідні місцеві ради, в одній територіальній громаді відбудуться вибори старости.

11 грудня в Україні обирали органи місцевої влади у 41 об’єднаній територіальній громаді в 13 областях. Спостерігачі головним проблемами на цих виборах назвали низький рівень членів комісій та низьку поінформованість виборців.

XS
SM
MD
LG