Доступність посилання

ТОП новини

Одеса: під час мітингу проти скасування декомунізації сталася сутичка з силовиками


Мітинг в Одесі, 16 грудня 2016 року
Мітинг в Одесі, 16 грудня 2016 року

В Одесі біля Приморської районної адміністрації під час мітингу проти скасування декомунізації деяких одеських вулиць сталася сутичка між активістом та силовиками.

Активісти намагалися потрапити до будівлі Приморської райадміністрації, де мали відбутися громадські слухання, на яких, на думку активістів, топонімічна комісія збиралася ухвалити рішення про повернення деяким вулицям назв на честь комуністичних діячів.

Після спроби активістів потрапити в приміщення адміністрації між ними та співробітниками «Одеської муніципальної охорони» сталася штовханина. Згодом одного з активістів, Олега Сімашка, поліцейські відттиснули далі, йому приснули в очі зі сльозогінного балончика, повалили на землю та скрутили. Пізніше його під тиском натовпу відпустили.

«Я просто хотів висмикнути одного з хлопців, якого скрутили ні за що, а потім і мене стали крутити. Все інше вам краще знати, бо я вже нічого не бачив», – каже Сімашко.

В поліції цей інцидент офіційно не зафіксований.

У травні 2015 року в Україні набув чинності закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Закон, зокрема, передбачає зміну назв, що пов’язані з радянським партійним керівництвом, а також передбачає демонтаж пам’ятників, які вважаються символікою комуністичного тоталітарного режиму.

XS
SM
MD
LG