Доступність посилання

ТОП новини

Міністр екології запропонував реформувати екоінспекцію створенням нового органу з новими людьми


Остап Семерак
Остап Семерак

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак у 2017 році планує ліквідувати екологічну інспекцію і створити новий орган із новими людьми, сказав він в ефірі Радіо Свобода.

«Цей орган центральної виконавчої влади (екологічна інспекція – ред.) перебуває в настільки глибокій корупційній кризі, що його треба просто ліквідувати і на його базі потрібно створити новий якісний орган, який буде відрізнятися своєю філософією. Сьогодні це є перевіряльний і каральний орган. Потрібно, щоб він став органом, який моніторить екологічну ситуацію, який запобігає екологічній кризі», – сказав Остап Семерак.

За його словами, концепція реформи передбачає набір до нової екоінспекції і нових людей. На думку міністра, екоінспектор має отримувати зарплати не меншу, ніж патрульний поліцейський.

«Ніякої переатестації, виключно нові люди, але вже з новими функціями і стимулами. Сьогодні зарплата екоінспектора – 1900 гривень. А давайте встановимо зарплату, сумірну із зарплатою патрульних поліцейських – сьогодні це є в межах 8 тисяч. Одне зрізане вікове дерево коштує 20 тисяч гривень. Еконіспектор не буде боротися за збереження цінних лісових масивів, коли в нього зарплата 1900 гривень», – зазначив Остап Семерак.

Концепція реформи зараз перебуває у Кабінеті міністрів і чекає на своє затвердження.

Реформа розрахована до кінця 2018 року.

XS
SM
MD
LG