Доступність посилання

ТОП новини

Сирія: коаліція знищила озброєння, захоплені ісламістами при втечі сирійських і російських військ – США


У кадрі з відеозапису ісламістів їхні бійці вивчають здобич, залишену в російському військовому таборі в Пальмірі, 13 грудня 2016 року
У кадрі з відеозапису ісламістів їхні бійці вивчають здобич, залишену в російському військовому таборі в Пальмірі, 13 грудня 2016 року

Коаліція під проводом США, що здійснює повітряні удари по цілях екстремістського угруповання «Ісламська держава» в Іраку й Сирії, заявила, що знищила озброєння, захоплені ісламістами при втечі сирійських і російських військ із сирійського міста Пальміра.

За повідомленнями військових, ці удари, здійснені в четвер у десяти точках, знищили, серед іншого, 14 захоплених ісламістами танків, три артилерійські системи, а також систему протиповітряної оборони.

Удари були здійснені неподалік сирійської військово-повітряної бази Тіяс, на яку ведуть наступ ісламісти після захоплення Пальміри.

Ісламісти знову взяли Пальміру в неділю і продовжили наступ далі в напрямку урядової авіабази після того, як із міста втекли базовані там сирійські і російські війська. При втечі вони кинули значну кількість бойової техніки і боєприпасів.

Навесні Росія з великою помпою оголосила про визволення Пальміри, яку «Ісламська держава» контролювала протягом десяти місяців, унаслідок спільної операції сирійських урядових військ і російської бойової авіації та ракетних військ. Визволення міста подавалося як найбільший успіх російської допомоги сирійському режимові.

XS
SM
MD
LG