Доступність посилання

ТОП новини

Рада безпеки ООН голосуватиме щодо направлення в Алеппо спостерігачів для моніторингу евакуації


Алеппо, 16 грудня 2016 року
Алеппо, 16 грудня 2016 року

Дипломати заявляють, що Радбез ООН проведе голосування щодо пропозиції Франції направити спостерігачів в Алеппо для моніторингу евакуації з сирійського міста.

Як повідомляють інформаційні агентства з посиланням на дипломатів, Рада збереться 18 грудня, щоб ухвалити рішення щодо проекту пропозиції, незважаючи на опір з боку Росії, яка має право вето і яка підтримує президента Сирії Башара аль-Асада.

Агентство Reuters повідомляє, що проект резолюції просить Генерального секретаря ООН Пан Ґі Муна «передислокувати гуманітарний персонал Організації Об’єднаних Націй, проводити адекватний, нейтральний контроль, безпосереднє спостереження, повідомляти про евакуацію з районів Алеппо і забезпечувати безпеку цивільних в Алеппо».

Він також просить Пан Ґі Муна доповісти Раді про реалізацію цієї резолюції протягом п’яти днів після того, як документ ухвалять, повідомляє Reuters.

Евакуація з Алеппо була призупинена 16 грудня, через деякий час після початку, на тлі суперечливих повідомлень про порушення припинення вогню. До призупинення евакуації тисячі людей змогли покинути місто.

Напередодні під час підсумкової прес-конференції генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун закликав «сторони вжити всіх необхідних заходів для гарантування безпечного відновлення процесу евакуації» жителів Алеппо. Нинішню ситуацію в сирійському місті він назвав «синонімом пекла».

XS
SM
MD
LG