Доступність посилання

ТОП новини

«Опора»: на Дніпропетровщині через порушення на виборах в ОТГ склали 12 актів, 3 заяви подали в поліцію


На Дніпропетровщині на виборах в об’єднаних громадах були зафіксовані порушення, за фактами порушень спостерігачі склали 12 актів і подали 3 звернення до поліції. Про це Радіо Свобода повідомив координатор Громадянської мережі «Опора» в області Вадим Головченко.

За його даними, одним із грубих порушень є те, що у виборчих комісіях бракує документів про знищення друкарських форм та бракованих бюлетенів, як того вимагає законодавство.

«Під час отримання виборчих бюлетенів у друкарнях, окрім актів про отримання, члени комісій мали отримати акти про знищення друкарських форм і залишків або бракованих бюлетенів. У жодної комісії ми поки таких актів не виявили. Це грубе порушення, ми вважаємо», – сказав представник «Опори».

Він також поінформував, що на одній із виборчих дільниць у Васильківській громаді у пачці виявилось на 200 бюлетенів більше, від зазначеної кількості.

«Члени комісії склали акт. Але цей випадок викликає підозри: чи це тільки на цій дільниці, чи й на інших? На інших члени комісій могли не перерахувати бюлетені, повірити тому, що написано», – зауважив Головченко.

Окрім того, як поінформував координатор «Опори», грубе порушення зафіксували в Покровському районі – там сьогодні не працює районна виборча комісія.

«Зараз викликають поліцію, аби з’ясувати всі обставини й подати заяву про порушення», – пояснив Головченко.

Також він повідомив про технічні зауваження до виборчого процесу, зокрема, недостатню кількість виборчих кабінок або скриньок. Такі факти зафіксовані у П’ятихатському, Васильківському, Покровському районах.

18 грудня у Дніпропетровській області проходять вибори у 15 об’єднаних територіальних громадах. Місцеві вибори у неділю призначені у Васильківській, Новопавлівській, Чкаловській, Покровській, Великомихайлівській, Маломихайлівській, Вишнівській, Лихівській, Софіївській, Роздорській, Томаківській, Царичанській, Гречаноподівській, Новолатівській та Варварівській громадах.

XS
SM
MD
LG