Доступність посилання

ТОП новини

«Опора»: поширене на Прикарпатті порушення на виборах в ОТГ – залишені «агітки»


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Спостерігачі громадянської мережі «Опори» повідомили про виявлення агітаційної продукції у публічних місцях на виборах в об’єднаних громадах Івано-Франківської області. Крім того, поодинокими є факти допущення помилок у бюлетенях.

Як повідомив Радіо Свобода координатор громадянської мережі «Опора» в Івано-Франківській області Іван Маруняк, агітаційні матеріали помітили у місті Тлумач та двох селах на виборах до Тлумацької ОТГ, у одному з сіл до Більшівцівської ОТГ та у трьох селах до Нижньовербіжської ОТГ.

Представники «Опори» про це повідомили правоохоронців. Водночас працівники поліції виявили такі ж факти у селі П’ядики Коломийського району.

На виборах голови Матеївецької ОТГ в бюлетені була допущена помилка по-батькові кандидата-самовисуванця.

«Це технічна помилка, на підрахунок голосів вона не вплине», – зазначив Маруняк.

З виборчих дільниць своєчасно не відкрилася лише одна, однак запізнення було незначним – 13 хвилин.

Як повідомив координатор спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах Остап Матківський, на виборах депутатів семи ОТГ, які проходять 18 грудня на Прикарпатті, загалом зареєстровано 400 кандидатів, з них 150 висунуті місцевими організаціями політичних партій і 250 – самовисуванці.

Найбільше кандидатів у депутати в сільських і селищній громадах зареєструвала ВО «Батьківщина» – понад сто. В середньому на один мандат депутата претендує три кандидати.

18 грудня на Прикарпатті вибори проходять в семи ОТГ – це Витвицька Долинського району, Матеївецька, П’ядицька, Нижньовербізька Коломийського району, Більшівцівська – Галицького, Космацька Косівського району і Тлумацька ОТГ.

XS
SM
MD
LG