Доступність посилання

ТОП новини

Розслідувати атаки хакерів Росії на виборах у США має спільний комітет законодавців – МакКейн


Джон Маккейн
Джон Маккейн

Впливовий сенатор-республіканець (від штату Аризона) Джон МакКейн запропонував сформувати об’єднаний комітет з числа законодавців щодо розслідування можливого втручання хакерів Росії у виборчу кампанію в США. Як заявив він в інтерв’ю телекомпанії CNN 18 грудня, у спеціальний комітет мають увійти члени від обох законодавчих органів – Палати представників і Сенату.

На думку Маккейна, деякі уточнення щодо можливого злому потребують ретельного вивчення. «Це серйозна справа», – сказав сенатор-республіканець.

МакКейн є головою сенатського комітету з питань збройних сил, який, як очікується, розпочне розслідування масштабів російського хакерства в січні.Крім того, розслідування проводитиме комітет Сенату з розвідки і у закордонних справах.

Раніше лідер більшості в американському Сенаті республіканець Мітч Макконнелл (від штату Кентуккі) підтримав заяви про необхідність розслідування російського втручання у президентські вибори, але відхилив вимоги про створення з цією метою спеціального комітету.

Посадові особи американської розвідки раніше заявили, що російські хакери проникли в сервери Демократичної партії і здійснили втручання в електронну пошту. Пізніше в американських ЗМІ з’явилась інформація, що й сервери республіканців зазнали втручання.

Минулого тижня видання The Washington Post повідомило, що ФБР поділяє висновки ЦРУ, що хакерські атаки з боку Росії під час президентської кампанії у США були спрямовані на підтримку Дональда Трампа, а не на дискредитацію самого виборчого процесу.

Президент США Барак Обама також днями оголосив перевірку кампанії кібератак, але сказав, що це стосується не лише Росії чи виборів. Кремль заяви про причетність до хакерських атак під час виборчої кампанії у США відкидає.

XS
SM
MD
LG