Доступність посилання

ТОП новини

Президент Польщі провів зустріч з лідерами опозиції у Варшаві – ЗМІ


Анджей Дуда
Анджей Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда у неділю провів у Варшаві зустріч з лідерами опозиції у президентському палаці, повідомляє «Польське радіо». До розмови польський президент запросив Ришарда Петру з партії «Сучасна», Владислава Косіняка-Камиша з Польської селянської партії, Павела Кукіза з «Кукіз’15» та Ґжеґожа Схетину з «Громадянської платформи».

Як заявив керівник прес-служби канцелярії президента Польщі Марек Маґєровський, обговорювалися питання про регулювання роботи ЗМІ в Сеймі і «спірне, на думку деяких спостерігачів, голосування в Колонній залі».

«Переговори загалом мають заспокоїти настрої, щоб повернутися до нормального, цивілізованого політичного діалогу», – сказав керівник канцелярії президента Польщі.

За словами Маґєровський, президент доручив провести юридичний аналіз частини засідання Сейму 16 грудня.

Очікується, що у понеділок президент Польщі Анджей Дуда зустрінеться з лідером партії «Право і справедливість» Ярославом Качинським та спікером Сейму Мареком Кухцінським.

У неділю мітингувальники у Польщі влаштували третій день антиурядової демонстрації. Тисячі активістів вийшли на вулиці Варшави та інших міст, протестуючи проти нової політики, підтримуваної провладною партією «Право і справедливість», зокрема в частині обмеження доступу журналістів до законодавців у парламенті. Європейський союз висловив стурбованість щодо окремих нововведень влади.

16 грудня десятки опозиційних парламентаріїв заблокували трибуну в Сеймі, а протестувальники на вулиці заблокували вихід з будівлі. Після того, як опозиція заблокувала трибуну парламенту, партія влади «Право і справедливість» зібралася в Колонному залі Сейму, як повідомлялося – на засідання фракції, і пізніше оголосила, що отримала кворум для проведення засідань без опозиції. Напередодні Польщі Анджей Дуда звернувся до всіх політиків із закликом про вгамування емоцій.

XS
SM
MD
LG