Доступність посилання

ТОП новини

Позиції ЗСУ біля Світлодарська у неділю обстрілювали бойовики, місто і навколишні села без світла – штаб


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У прес-центрі штабу АТО в понеділок повідомили, що минулої доби проросійські сепаратисти на Донбасі здійснили 24 обстріли позицій ЗСУ, одним з найбільш обстрілюваних був район поблизу міста Світлодарськ та його околиць. Про це йдеться в повідомленні штабу на сторінці у Facebook.

«Протягом учорашнього дня окупанти неодноразово відкривали вогонь по наших позиціях на Світлодарській дузі та прилеглих населених пунктах зі 122-міліметрової артилерії та 120-міліметрових мінометів. В наслідок обстрілів пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури та лінії електропередач. Місто Світлодарськ та навколишні села залишилися без світла. Пізно ввечері три артилерійські снаряди розірвалися поблизу школи в Луганському», – йдеться в повідомленні.

Напередодні ввечері у штабі заявляли, що в бою у районі Світлодарської дуги загинуло 5 українських військових і ще 6 були поранені. Чи змінилися дані станом на ранок понеділка не повідомляється.

«За даними розвідки, втрати противника склали щонайменше 25 осіб вбитими та до 30 поранених», – йдеться в повідомленні штабу АТО.

Загалом обстріли упродовж неділі з боку бойовиків тривали на всіх напрямках, втім переважно – на маріупольському та донецькому, додали військові ЗСУ.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах повідомили, що українська сторона напередодні вдень випустила понад 60 снарядів із важкої артилерії по підконтрольних угрупованню «ДНР» населених пунктах. В угрупованні повідомили про бій в районі села Калинівка в напрямку Дебальцева. Луганські сепаратисти також заявили про бойові дії тут, а також безпосередньо біля самого Дебальцева і населеного пункту Логвинове.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG