Доступність посилання

ТОП новини

Клієнти мають вільний доступ до рахунків та депозитів «Приватбанку» – Данилюк


Олександр Данилюк
Олександр Данилюк

Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що у зв’язку з рішенням уряду про націоналізацію ПАТ «Приватбанк» жодних обмежень щодо руху коштів вкладників не передбачено. Як заявив він на брифінгу у понеділок, клієнти фінустанови, як і раніше, мають вільний доступ до рахунків та депозитів, водночас на один день 19 грудня призупинено обслуговування юридичних осіб.

«Завдяки передачі у державну власність банк продовжує працювати, це дозволяє вкладникам мати безперервний до своїх грошей. Тимчасово на один день буде припинено обслуговування юридичних осіб, але вже приймаються кроки, щоб це мало мінімальний вплив для клієнтів. Інших обмежень наразі не передбачено і не відбувається», – сказав Данилюк.

Данилюк також повідомив, що наразі формується команда нового менеджменту банку. За словами міністра, щоб вгамувати можливі панічні настрої серед населення, Міністерство фінансів переводить свій зарплатний проект у «Приватбанк» як «символ стабільності», додав він.

18 грудня Кабінет міністрів України на засіданні вирішив націоналізувати найбільший в Україні банк ПАТ «Приватбанк». Держава в особі Міністерства фінансів, за даними уряду, стає власником 100% акцій банку.

Приблизно 50% громадян України використовують платіжні системи «Приватбанку», кожен третій є вкладником цього банку чи користувачем кредиту. Інформація про можливу націоналізацію спричинила днями паніку серед клієнтів «Приватбанку», які почали масово знімати кошти зі своїх рахунків.

Одним із найбільших акціонерів «Приватбанку» є Ігор Коломойський.

XS
SM
MD
LG