Доступність посилання

ТОП новини

Україна та ЄІБ підписали угоду про кредит 30 мільйонів євро на енергомодернізацію вишів


 ©Shutterstock
©Shutterstock

Україна домовилася з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про залучення кредиту в 30 мільйонів гривень на реалізацію проекту «Вища освіта. Енергоефективність і сталий розвиток», повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України на сторінці в twitter.

«Уряд зацікавлений у якнайшвидшій реалізації фінансової угоди щодо проекту «Вища освіта. Енергоефективність», який дозволить вищим навчальним закладам забезпечити ефективне використання енергії шляхом енергозбереження», – зазначив віце-прем’єр-міністр Степан Кубів перед підписанням.

Також Кубів та віце-президент Європейського інвестиційного банку Вазіл Худак підписали меморандум взаєморозуміння між урядом України та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ). Як зазначають у Міністерстві економічного розвитку, метою документу є посилення співпраці з ЄІБ та реалізація відповідних проектів у період 2017-2020 у таких сферах як транспорт, енергетика, муніципальна та екологічна інфраструктура, освіта та інновації, підтримка розвитку приватного сектору. Наразі в Україні за підтримки ЄІБ реалізуються 11 проектів.

Сьогодні у Брюсселі Україна і ЄС провели третє засідання Ради асоціації.

Напередодні голова представництва України при ЄС Микола Точицький в коментарі Радіо Свобода заявив, що на засіданні Ради асоціації Україна-ЄС очікується підписання близько десяти угод.

XS
SM
MD
LG