Доступність посилання

ТОП новини

МВФ привітав націоналізацію «Приватбанку» – прес-служба Порошенка


Президент України Петро Порошенко (л) і директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард (архівне фото)
Президент України Петро Порошенко (л) і директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард (архівне фото)

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард привітала рішення про націоналізацію «Приватбанку». Про це вона заявила в телефонній розмові з президентом України Петром Порошенком 19 грудня, інформує прес-служба глави української держави.

«Директор МВФ відзначила зважені та рішучі кроки керівництва України, зокрема, голови Національного банку України Валерії Гонтаревої в цьому питанні, що має визначальне значення для збереження суспільної довіри та стабільності банківської системи», – ідеться в повідомленні.

Співрозмовники домовились про проведення двосторонньої зустрічі в січні 2017 року, додає прес-служба.

Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні 18 грудня ухвалив рішення передати в 100-відоткову державну власність найбільший в Україні банк «Приватбанк».

19 грудня президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроект «Про банки й банківську діяльність» щодо «посилення захисту вкладників «Приватбанку». Порошенко наголосив, що держава «гарантує клієнтам «Приватбанку» недоторканність і цілісність їхніх грошей». Він також закликав клієнтів «Приватбанку» зберігати спокій.

XS
SM
MD
LG