Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко привітав рішення Генасамблеї ООН щодо Криму


Президент України Петро Порошенко вітає ухвалення на пленарному засіданні Генеральної асамблеї ООН резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)».

«Щиро вдячний усім партнерам за голос на підтримку та участь у підготовці цього важливого документа. Відтепер на найвищому міжнародному рівні дана резолюція закріплює за Росією статус окупаційної влади та покладає на неї всю відповідальність за брутальне порушення прав людини на тимчасово окупованій території України – в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь», – наголосив Порошенко у зверненні, поширеному на офіційному сайті президента.

Він вкотре підкреслив, що найефективніший та безальтернативний шлях відновити справедливість – це повна деокупація та відновлення суверенітету України над Кримським півостровом. «Крим – це Україна. Ми продовжуємо боротьбу», – вказав глава держави.

19 грудня Генасамблея ООН підтримала резолюцію про порушення країною-окупантом Російською Федерацією прав людини в Автономній Республіці Крим. У документі зазначається, що Росія є державою-окупантом, Автономна Республіка Крим – тимчасово окупована Росією територія.

За резолюцію проголосували 70 країн, 77 утрималися, 26 проголосували проти. Проти голосували Ангола, Вірменія, Білорусь, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Китай, Коморські острови, Куба, Корейська Народно-Демократична Республіка (Північна Корея), Ерітрея, Індія, Іран, Казахстан, Нікарагуа, Філіппіни, Російська Федерація, Сербія, Південна Африка, Південний Судан, Судан, Сирія, Уганда, Узбекистан, Венесуела та Зімбабве.

XS
SM
MD
LG