Доступність посилання

ТОП новини

Ігор Луценко: винні у вбивстві Юрія Вербицького не знайдені


Ігор Луценко
Ігор Луценко

У справі про викрадення та вбивство активіста Юрія Вербицького, а також викрадення нинішнього депутата Верховної Ради Ігоря Луценка за часів Євромайдану винні не знайдені. Про це сам Луценко заявив 20 грудня на прес-конференції в Києві.

За його словами, Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України завершив розслідування цієї справи і передано на розгляд до Печерського районного суду Києва. Як зауважив Луценко, у матеріалах справи фігурують двоє обвинувачуваних. Їм інкримінують службове підроблення і порушення таємниці телефонних розмов, унаслідок чого інформація про переміщення Луценка та Вербицького була передана «тітушкам», які викрали їх з Олександрівської лікарні.

Коментуючи матеріали справи, Луценко сказав, що не вважає, що обидва фігуранти справи безпосередньо чи опосередковано причетні до скоєння злочину.

«Максимальна вина, що можна їм пред’явити, – це службова недбалість. Обидва, на мою думку, ні прямо, ні опосередковано не брали участь у злочині, а їхні підписи були просто використані, справжніх винних не знайдено»,– сказав депутат і додав, що вважає нинішній стан розслідування «окозамилюванням».

Активістів Євромадану Вербицького та Луценка невстановлені особи викрали 21 січня 2014 року з Олександрівської лікарні, куди Луценко привіз Вербицького після поранення під час сутичок на вулиці Грушевського. Активістів завезли за місто, катували та допитували, а потім кинули в лісі на морозі. 22 січня тіло Вербицького було знайдено у лісі під Гнідином Бориспільського району Київської області. Луценко, який зумів вибратися з лісу, розповів, що викрадачі особливо жорстоко катували Вербицького через те, що він був львів’янином.

XS
SM
MD
LG