Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий загинув, 10 поранені – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі один український військовий загинув, десятеро поранені, повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

«Один український військовослужбовець загинув, десятеро – отримали поранення. Ще восьмеро українських захисників отримали контузію в результаті активних бойових дій на Світлодарській дузі», – сказав він.

Мотузяник зазначив, що найгарячішою ділянкою бойових дій залишається район Світлодарської дуги з епіцентром поблизу селища Луганське, сьогодні о 10:30 на Світлодарській дузі бойовики атакували позиції українських військових, отримавши відсіч, вони відступили.

На донецькому напрямку, за його словами, не припиняються обстріли з боку бойовиків Авдіївської промзони.

Речник АТО зауважив, що на луганському напрямку основні бойові дії перемістилися до району Станиці Луганської, а на маріупольському напрямку кількість обстрілів з боку бойовиків залишається найбільшою – 27 випадків порушення режиму тиші минулої доби.

В угрупованні «ДНР» звинуватили українських військових в обстрілах минулої доби околиць Горлівки, Ясинуватої, села Саханка, селищ Спартак і Трудівське. Луганські сепаратисти заявляють про 14 обстрілів з боку українських військових минулої доби.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG