Доступність посилання

ТОП новини

НБУ: 97% від корпоративних кредитів «Приватбанку» отримали особи, пов’язані зі власниками банку


97% від корпоративних кредитів, які надавав «Приватбанк», отримали особи, пов’язані зі власниками цього банку. Власники погоджуються реструктуризувати їх і сумлінно сплачувати. Про це повідомила, відповідаючи на запитання Радіо Свобода, заступник голови правління Національного банку України Катерина Рожкова.

За її словами, на реструктуризацію своїх кредитів пов’язані особи мають півроку.

НБУ має намір перевірити свою оцінку стану справ у «Приватбанку» за допомогою незалежного аудиту із залученням авторитетного західного аудитора. Така незалежна оцінка стану найбільшого в Україні банку відбудеться впродовж трьох місяців,сподіваються в НБУ.

Водночас у «Приватбанку» цифру 97% називали перебільшенням.

Сьогодні націоналізований «Приватбанк» відновив платежі корпоративних клієнтів та інших суб’єктів господарювання.

Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні 18 грудня ухвалив рішення передати в 100-відоткову державну власність найбільший в Україні банк – «Приватбанк».

Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроект «Про банки й банківську діяльність» щодо «посилення захисту вкладників «Приватбанку». Порошенко наголосив, що держава «гарантує клієнтам «Приватбанку» недоторканність і цілісність їхніх грошей». Він також закликав клієнтів «Приватбанку» зберігати спокій.

XS
SM
MD
LG