Доступність посилання

ТОП новини

Рада ухвалила законопроект щодо врегулювання питань, пов’язаних з проектом бюджету-2017


Верховна Рада ухвалила законопроект щодо удосконалення складання та виконання бюджетів. За ухвалення законопроекту №5131 у другому читанні і в цілому проголосували 244 депутати за мінімально необхідних 226.

Законопроект розроблений з метою врегулювання питань, пов'язаних іхз підготовкою проекту бюджету-2017.

Документом унормовано питання, що врегульовують відносини між державним та місцевими бюджетами і передбачають уточнення напрямів використання освітньої і медичної субвенції, що надаються з державного бюджету місцевим бюджетам. Також законопроект унормовує перелік видатків, які передбачається передати на фінансове забезпечення з місцевих бюджетів.

Зокрема, документом пропонується передбачити можливість створення державного фонду регіонального розвитку як в загальному, так і в спеціальному фонді держбюджету.

Законопроект ухвалили з урахуванням пропозицій Комітету Верховної Ради України з питань бюджету і з техніко-юридичними правками.

«Це абсолютно правильний закон, за який вам не буде соромно», – сказав після ухвалення закону прем’єр-міністр Володимир Гройсман і закликав депутатів до «подальшої підтримки, щоб сьогодні ухвалити бюджет».

Раніше сьогодні депутати вирішили працювати на вечірньому засіданні 20 грудня до вичерпання порядку денного.

Минулого року держбюджет-2016 депутати ухвалили вночі 25 грудня 2015 року, у 2014 році бюджет на наступний рік також ухвалювався вночі.

XS
SM
MD
LG