Доступність посилання

ТОП новини

Україна передала Італії 17 картин із музею Верони


Петро Порошенко оглядає виявлені прикордонниками картини, 11 травня 2016 року
Петро Порошенко оглядає виявлені прикордонниками картини, 11 травня 2016 року

Президент Петро Порошенко передав представникам Італії 17 картин італійських художників, викрадених із міського музею Кастельвеккіо у Вероні у листопаді 2015 року.

За словами Порошенка, завдяки співпраці двох країн вдалося перекрити канал контрабанди творів мистецтва.

«Жахлива трагедія сталася, коли картини найкращих майстрів людства – Рубенса, Тінторетто, Белліні – були вкрадені з музею міста Верона. Я думаю, що це ніби як частину серця вкрали у цього міста. Але завдяки ефективній співпраці прокуратури, слідчих, прикордонників, інших українських правоохоронців вдалося не лише перекрити канал контрабанди мистецьких цінностей, не лише затримати контрабандистів, але й знайти ці безцінні твори мистецтва, які ми сьогодні, після завершення всіх офіційних процедур, повертаємо нашим італійським друзям», - сказав Петро Порошенко.

На початку травня співробітники Державної прикордонної служби України виявили в Одеській області 17 картин, викрадених у листопаді 2015 року з музею у Вероні. Викрадачі збиралися переправити картини на територію Молдови. Загальна вартість цієї колекції, відповідно до документів, які були надані прикордонною службою й військовою прокуратурою, перевищує 16 мільйонів євро.

Пізніше твори привезли до Музею Ханенків в Києві на тимчасову виставку.

XS
SM
MD
LG